Vang Auto AS er et utmerket sted å være lærling. Det er de enige om både Ken Martin Iversen Hvitmyhr og Jumaa Wahab. Ken Martin har bare et snaut halvår igjen av sin lærlingperiode, mens Jumaa er tre måneder ute i sin. Begge håper på fast jobb når læretiden en gang er over.

– Det er kjempebra å være her. Det er flott arbeidsmiljø, og vi får jobbe med det vi aller helst vil. Vi får bra oppfølging og hjelp når vi trenger det. Dessuten får vi jobbe med litt mer krevende oppgaver enn bare diagnostisering, og det er både lærerikt, morsomt og utfordrende, sier de to lærlingene.

Røtter utenfor distriktet

Utover å være lærlinger hos Vang Auto har de to unge mennene et par ting til felles. Begge er bilinteresserte langt utover det vanlige, og begge har røtter utenfor distriktet.

– Jeg er opprinnelig fra Syria, og kom hit til Norge for fem år siden, sier Jumaa på imponerende klingende norsk.

19-åringen forteller at han måtte flytte en del rundt på forskjellige steder her i landet før han omsider kom til Løten i 2017.

– Her trives jeg kjempegodt.

Ken Martin har mer kortreist bakgrunn. Han er født og oppvokst på et lite sted utenfor Hønefoss, og kom til Nes på Hedemarken som 16-åring fordi han trengte å komme seg vekk litt, som han sier. I dag bor 20-åringen på Ottestad, og har det godt med livet som Hedmarking.

Hver sin BMW

De to unge lærlingene har også en annen ting til felles: De kjører hver sin BMW. Den gamle E39`en til Jumaa fra 2002 krever mer stell og oppmerksomhet enn Ken Martins 530 2012-modell. Til gjengjeld har sistnevnte en gammel Volvo 740 i tillegg, som også krever litt ekstra omsorg.

– Det er finværsbilen min. Det er artig å kjøre gamle biler, men jeg tar den bare ut når sola skinner.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2018 Kopibeskyttelse Vang Auto AS

logo-vang-auto-footer