For noen uker siden ble livet til teknisk leder Knut Andre Østlund hos Vang Auto snudd på hodet. Da kom nemlig førstefødte,  prinsesse Olivia til verden.

– Det er kjempestort! Bare kjempekos, stråler den nybakte pappaen, som nyter dagene med fødselspermisjon.

Koser seg med bil

Den sindige og trivelige hedmarkingen er bilmann tvers igjennom. Han tilbrakte store deler av ungdomstiden med «glatta-kjøring» på Rudshøgda, og elsker alt som har med biler, fart og spenning å gjøre.

– Det var fint å få teste ut grensene under ordnede forhold, som det er på NAF-banen der oppe. En får liksom ut av seg litt adrenalin uten at det blir for farlig, sier Østlund, og forteller at han måtte selge unna en hel del da nytt hus og barn var på vei. Men den store SUV`en av merket Chevrolet fikk han beholde.

– Alt koster jo penger, og denne hobbyen er jo ikke akkurat gratis. Men jeg koser meg med bil hele tiden, likevel.

Ansvar for alt over 7,5 tonn

Knut Andre Østlund har arbeidet hos Vang Auto siden han fikk fagbrevet i august 2011. Han trives godt på verkstedet der han også gikk læretiden.

– Det skjer nye ting hele tiden i bilbransjen. Ikke minst når det gjelder elektronikken. Det er stadig nye utfordringer å få. Og det gjelder ikke bare bilene. Nå skal vi snart få inn et nytt og enda bedre diagnoseverktøy her på verkstedet, sier Østlund, og forteller at det stort sett er lastebiler han skrur på.

Vang Auto er nemlig merkeforhandler for Iveco, og Østlund er teknisk leder for lastebilavdelingen.

– Alt over 7,5 tonn er mitt ansvar.

Drømmer om veteran-Chevrolet

Hvor kallenavnet «kuppern» kom fra, kan han ikke helt gjøre rede for, men at det ikke hadde noe med skøyter å gjøre, det kan han i hvert fall si med sikkerhet. Opprinnelig er han fra Løten, og nå har den unge familien kjøpt seg enebolig på Stange. Rånebiler og Amcar-klubber er byttet ut med familie og småbarnsliv.

– Du vet, en blir jo litt eldre, smiler «Kuppern».

Men drømmen har han fortsatt. Den går på fire hjul, stinker eksos, og er av gammel dato.

– En veteranbil. Helst en Chevrolet.

© 2018 Kopibeskyttelse Vang Auto AS

logo-vang-auto-footer