For fire år siden arvet tekniker og altmuligmann Lars Erik Bakke hos Vang Auto småbruket i Nordbygda på Løiten etter bestefaren. Dermed ble det betydelig mindre tid til å dyrke den store lidenskapen: Russiske veteranbiler.

– Nei, nå går nesten all fritida med til oppussing og til å holde småbruket vedlike. Selv om det ikke er noe gårdsdrift her lenger, tar det sin tid å få alt på stell, sier den blide 29-åringen Lars Erik Bakke.

Gammelt hus

Han er født og oppvokst på Løten. To år på teknisk fagskole på Kongsberg ble unnagjort med masse pendling og ved siden av jobb. Som liten og unggutt var han mye på besøk hos besteforeldrene på småbruket han og fruen nå driver og setter i stand.
-Ja, du kan nesten si at dette er barndomshjem nummer to. Jeg har mange gode minner herfra, Huset er fra 1850, og fikk ikke innlagt vann før i 1964, så moderne er det ikke.

Russiske veteraner

I det gamle uthuset har han innredet et lite verksted. Der står det ikke mindre enn ni gamle Ladaer av diverse typer og to Moskvitch veteranbiler og venter på pleie og omsorg. Russiske veteraner er nemlig den store hobbyen og lidenskapen til Lars Erik. Han vokste nemlig opp i baksetet på en Lada.
– Jeg driver med dette bare for gledens skyld, selv om det ikke har blitt så mye tid til bilene de siste fire årene. Mange av bilene er i grei stand, selv om jeg ikke har råd til å holde alle fullt kjørbare. Jeg synes ikke dette er noen dyr hobby i forhold til mange andre ting, men det koster litt, likevel.

Skrur på alt som ruller

Han har allerede fagbrev som oppretter og mekaniker på lette kjøretøy, og nå er han snart ferdig med fagbrevet på tyngre kjøretøy også. Lars Erik Bakke stortrives hos Vang Auto der han har arbeidet siden januar 2011. Han omtaler seg selv som «altmuligmann».
– Ja, her skrur jeg på alt som ruller.

© 2018 Kopibeskyttelse Vang Auto AS

logo-vang-auto-footer