Det er mye å tenke på i en hektisk hverdagen, og det at bilen virker og går som den skal er de fleste helt avhengig av. Enten om man skal kjøre på jobb eller levere unger på skolen blir det fort kaos dersom bilen ikke er kjørbar. Vi har derfor satt opp en liste med enkle vedlikeholdstips, slik at man slepper unødvendig kaos i hverdagen.

  1. Reparer steinsprut og små lakkskader. Dette hindrer unødvendig lakkrust.
  2. Skift vinduspussere. Når det blir stripe på frontruta, kan det være tid for å bytte vindusviskere. Vindusviskeren trenger også en vask, så den ikke riper opp frontruten unødvendig.
  3. Vask bilen ofte. Dette er viktig, særlig om vinteren når veisaltet fester seg på lakken.
  4. Vask også godt under bilen. Dette er viktig etter vinterens kjøring på saltede veier.
  5. Poler minst en gang i året. Voks beskytter lakken og gjør at smuss fjernes lettere.
  6. Vask dekk og felger godt når du skifter om våren eller høsten. Pass på å lagre hjulene mørkt og passe kaldt.
  7. Se over at du har riktig nivå på væsker som skal være på bilen. Dette gjelder motorolje, frostvæske og bremsevæske.
  8. Sjekk lysene med jevne mellomrom. Riktig lys er livsviktig, både for å bli sett av andre, og for at man skal se bedre i mørket.
  9. Sjekk lufttrykk i dekkene med jevne mellomrom. Riktig lufttrykk forlenger levetiden på dekkene, og husk på at gode dekk redder liv!
  10. Pass på å ha en tørr bil innvendig. Vinterstid følger en del snø med inn i bilen, så pass på at dette blir tørket opp, slik at bilen ikke ruster innenfra og ut.

Du må også huske på oljeskift til riktig tid, og holde service etter servicehåndbokens anbefalinger. Dette gir deg trygghet om at bilen er driftssikker til enhver tid, og at bilen er trygg å kjøre.

© 2018 Kopibeskyttelse Vang Auto AS

logo-vang-auto-footer