Den fine, lyse årstiden er rett rundt hjørnet, og det er på tide å begynne å finne frem sommerdekkene. Første søndag etter andre påskedag, som i år er 24. april, er fristen for å parkere vinterdekkene.

-Har du dekkhotell hos oss, trenger du ikke tenke på noe annet enn å bestille tid for dekkskifte. Da sjekker vi at sommerdekkene dine har tilstrekkelig mønsterdybde og at de ellers er i forsvarlig stand slik at du kan gå den lyse årstiden trygt i møte, sier daglig leder Per Asbjørn Berget hos Vang Auto AS.

Statens Vegvesen stiller kravene

Ifølge Statens Vegvesen er «det viktig at dekkene dine er i god stand, og tilpasset kjøretøy og føre uansett årstid. Som sjåfør er du ansvarlig for at kjøretøyet har tilstrekkelig veigrep, hele året. Husk at riktig merking og mønsterdybde på dekkene ikke er en garanti for godt nok veigrep.»

Mønsterdybden på sommerdekkene skal være minimum 1,6 millimeter.

Det er også Statens Vegvesen som har bestemt at piggdekkene skal av første søndag etter påske, og ikke på igjen før 1. november i vår del av landet.

Vegvesenet gjør likevel ett unntak: «Dersom det er nødvendig for å sikre tilstrekkelig veigrep, må bilen ha vinterdekk med eller uten pigger, kjetting eller liknende – også utenfor tidsperiodene nevnt ovenfor.»

Mens det bare er tillatt å bruke piggdekk fra 1. november til første søndag etter påske, kan du i prinsippet benytte piggfrie vinterdekk hele året. Dette er likevel en svært dårlig løsning, ifølge Per Asbjørn Berget.

– Piggfrie vinterdekk har en annen type gummi enn sommerdekk, først og fremst for at den skal ivareta gripeevnen når det er kaldt. På sommerføre blir vintergummien altfor myk. De piggfrie vinterdekkene har også dårligere stabilitet og vanndrenering i forhold til med sommerdekk.

Dekkhotell er en grei og fleksibel løsning

Per Asbjørn Berget forteller at det er stadig fler som finner ut at dekkhotell hos Vang Auto er en grei og fleksibel løsning.

-Vi ser at hjulene tar mer og mer plass i og med at dekkdimensjonene blir større og større på nyere biler. Med dekkhotell sparer du både ryggen og får mer plass i garasjen. Med denne tjenesten skifter vi sommer- og vinterdekk, vasker dem grundig, og oppbevarer dekkene for deg gjennom sesongen. Vi går samtidig over dekkenes tilstand, og ser at de er i forsvarlig stand. Det er ikke bare mønsterdybden det handler om. De bør heller ikke være for gamle. Dekk er nemlig ferskvare, og med årene mister de viktige egenskaper. Dersom det skulle vise seg at dekkene dine begynner å bli såpass gamle eller slitte at de neppe holder ut neste sesong, gir vi deg beskjed om dette. I så fall får du også et tilbud om nye dekk om du skulle ønske det, sier Per Asbjørn Berget.

 

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2018 Kopibeskyttelse Vang Auto AS

logo-vang-auto-footer