Sander Rømoen Olsen har travle dager for tiden. Det er han glad for. Han er nemlig bilmekaniker hos Vang Auto, og synes det er flott at folk steller ekstra pent med bilene sine før sommerens langturer.

-Det er mye å tenke på før en legger ut på langtur i sommervarmen. Akkurat nå holder jeg på med et airconditionanlegg. Det bør ses over en gang iblant slik at det virker som det skal. Det tar ikke mer enn en times tid, og det trengs for at ikke bilen skal bli overopphetet når varmen kommer for alvor, sier Rømoen Olsen.

Kjempemiljø

Sander Rømoen Olsen trives som plommen i egget hos Vang Auto AS. Den 23 år gamle mekanikeren gikk læretiden på et merkeverksted i Hamar, og setter ikke minst pris på variasjonen i de merkene og modellene han skal skru på.

-Det er nye bilmerker hver dag. Ingen dag er like. Det gjør jobben mye mer spennende enn om en skulle drive med det samme dag ut og dag inn, sier mekanikeren, som også har mye pent å si om kollegene på Vang Auto AS.

-Vi har et kjempemiljø her. Flinke og trivelige folk alle sammen.

Et par ørreter

For noen år siden var snowboard en av lidenskapene til Sander Rømoen Olsen, som er født og oppvokst på Løten. Denne aktiviteten har han gitt seg med for lengst. Nå for tiden er det fisking det handler om. Den første av sommerens ferieuker tilbrakte han i Rendalen der han hentet opp «et par ørreter», som han sier, med en innlagt dagstur til Åndalsnes, der det ble «en god del sei». Fiskeinteressen har han arvet fra faren, som nå har flyttet til sportsfiskeparadiset Åkrestrømmen i Rendalen, der han driver fiskeutestyrsbutikk.

-Det er så fint der. Selv trives jeg minst like godt oppe i elva Mistra som ute på Storsjøen. Masse flott fisk.

Fuglejakt til høsten

Sammen med samboeren Martine, har Sander Rømoen Olsen skaffet seg leilighet på Hamar, og snart blir fritidsinteressene plusset på med ytterligere en aktivitet. Han har allerede tatt jegerprøven, og våpentillatelsen er forhåpentligvis rett rundt hjørnet. Til høsten blir det fuglejakt i Rendalsfjellene. Og han kommer utvilsomt fram. Han kjører nemlig en Chevrolet Tahoe med kraftig dieselmotor og firehjulstrekk, og selv om bilen er 18 år gammel, går den som ei klokke.

-Det er ikke så mye jeg trenger å gjøre med den. Det eneste jeg har gjort er å skifte bremsene og følge serviceintervallene. Det ordner jeg selv, så klart.

Drømmebil? I hvert fall ikke noe elektrisk, det har han ikke så mye til overs for. Hybrid kan til nød gå an, men aller helst vil han kjøre diesel så lenge det går an.

-Nå spør du vanskelig, sier han, og tenker seg lenge om.

-Toyota Landcruiser Arctic Truck. Det er i hvert fall en veldig fin bil.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2018 Kopibeskyttelse Vang Auto AS

logo-vang-auto-footer