Vang Auto ønsker å være et verksted som følger med i tiden. Med et elbilsalg som når nye høyder måned for måned, har de sett behovet for å utvide kunnskapen sin, og nå kan de like gjerne ta service på hybrid- og elbiler, som oljeskift på din bensin- eller dieselbil.

Elbilandelen øker fort

I fjor var elbilandelen av nye solgte biler i Norge på over 20 %, og desember måned slo alle tidligere rekorder med elbilandel på 27,5 %. Samtidig med at diesel- og bensinbilandelen synker drastisk, setter dette nye krav til autoriserte bilverksteder utenfor merkeforhandlerne. Disse verkstedene har tradisjonelt stått for en «service for alle»-strategi, og skal de fortsatt kunne utføre reparasjoner på alle merker, er de avhengig av omstilling.

En bransje i sterk endring

«Alle snakker om at bilbransjen er i sterk endring, en endring som også påvirker verkstedbransjen i stor grad. Parallelt med at bilenes teknologi utvikles i stadig høyere tempo, må også verkstedene oppdateres med nytt teknologisk utstyr og verktøy. Og ikke minst må mekanikerne kurses jevnlig. Det er ikke som i gamledager da vi sa at vi «skrudde bil»», sier Per Asbjørn Berget, daglig leder hos Vang Auto.

Selv om det nå blir satsing på hybrid- og elbiler, glemmer ikke gutta hos Vang Auto kunder med bensin- og dieselbiler. Disse ønsker de fortsatt å skru på, og EU-kontroll, service og reparasjoner utføres med iver, uansett type bil.

Batterier må behandles annerledes

«En annen viktig endring som gjør at bilene må ha helt forskjellig «behandling» er energikildene. Nå har vi både diesel- og bensindrevne biler, el-biler og hybrider. Hver av disse krever f.eks. hvert sitt serviceprogram med ulike instrumenter/verktøy. Vi ser også at vedlikeholdintervallene på nyere biler er lengre, og vedlikeholdsoppgavene endrer seg i raskere tempo enn tidligere. Det er en utfordring med alle de nye miljøkravene, og jeg tror også det kommer flere. Hos oss på Vang Auto er alle «hekta» på å følge med på utviklingen og ser bare muligheter. Vi skal selvfølgelig ha vår andel av el- og hybridbil-markedet», fortsetter Per Asbjørn.

Fremtidige krav

Med krav om utslippfrie soner i byer, og et bilsalg som etterhvert ikke skal bestå av modeller med fossilt brennstoff på tanken, er fremtiden for bransjen mer utfordrende og mindre forutsigbar enn tidligere. Derfor er det viktig med omstilling, dette er nok en forutsetning for å drive bilverksted fremover. Heldigvis skjer forandringene litt senere utenfor de store byene, så ute i distriktene vil det fortsatt være mange bensin- og dieselbiler, og disse skal Vang Auto bidra til å holde på veien også inn i fremtiden.

© 2018 Kopibeskyttelse Vang Auto AS

logo-vang-auto-footer