– Du trenger ikke dra langt av sted om det skulle skje noe med elbilen din. Vi reparerer og utfører service på alle elektriske biler, sier daglig leder Per Asbjørn Berget hos Vang Auto AS.

– Det er mange som tror de må på merkeverksted med elbilen sin. Det er helt feil. Vi har kompetanse, utstyr og godkjenning for å utføre både reparasjoner, service og EU-kontroll på alle elbiler, og vi har de samme, lave prisene uansett hva slags type bil det er snakk om, forteller Berget.

Meca-sertifisert elbilverksted

Vang Auto AS er som kjent en del av Meca-kjeden, og det nyter ikke minst elbileiere godt av.

Som første landsdekkende kjede har nemlig bilverkstedkjeden etablert sin egen sertifiseringsordning: MECA-sertifiserte elbilverksted. Vang Auto AS har for lengst fått en slik sertifisering.

– Det finnes ingen offentlig sertifiseringsordning for bilverksted som skrur på el- og hybridbiler. Derfor mener vi det gir ekstra trygghet for våre kunder at Meca nå har gjort noe med dette. For deg som bileier betyr sertifiseringen at vi er godkjent som elbilverksted, at vi har utdannelse og kompetanse innen el- og hybridbiler, at vi har verktøy, utstyr og ladefasiliteter, og at vi arbeider i henhold til fabrikantens serviceskjemaer, sier Berget, som forteller at MECA Veihjelp inngår i årsservicer også på elbiler.

– Og hvis bilen er dekket av nybilgaranti, gjelder denne også etter service hos oss.

Ofte problemer med bremsene

Det blir stadig flere elektriske biler også her i distriktet, og Per Asbjørn Berget teller på knappene han også.

– Det er flere fordeler med elektriske biler, selv om miljø og økonomi sikkert er det viktigste for folk flest. Elektriske biler baserer seg på vedlikeholdsfrie litium Ion-batterier, og har derfor langt færre bevegelige deler enn de fossildrevne. Du slipper å skifte registerreimer og tennplugger, og en elektrisk motor bruker verken motorolje eller trenger luft- og drivstoffilter, men det betyr likevel ikke at du slipper unna service, vedlikehold og reparasjoner. Man må stadige skifte bremsevæske, skifte pollenfilter og sjekke ulike komponenter og ladeutstyr.

– Du kommer ikke unna de vanlige skadene og slitasjen. Bortsett fra motoren er det like mange deler som slites og som må sjekkes jevnlig på en elbil som på en bil som bruker fossilt drivstoff, sier Berget.

– Bremseproblemer er ganske vanlig på elbiler. Mange elektriske biler bremser automatisk når du slipper gassen, og dermed «slipper» du å bruke bremsepedalen. Dette kan gi store problemer med rust på bremsene.

 

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2018 Kopibeskyttelse Vang Auto AS

logo-vang-auto-footer