Utviklingen i bilbransjen har vært, og er interessant. Vi på Vang Auto ønsker å være et verksted som følger med i tiden og ligger i forkant. Derfor har vi ivret etter å tilegne oss ny kunnskap om el- og hybridbiler. Med nytt teknologisk utstyr og omstillingsdyktige mekanikere, er vi godt forberedt til å ta imot din elbil til service og reparasjon, sier Per Asbjørn Berget.

Flere mekanikere med nødvendig kompetanse

Inntoget av hybrid- og elbiler vil føre til store endringer og omstillinger for bil- og verkstedbransjen. Vi, som ikke er et merkeverksted, har hatt litt bedre tid enn merkeverkstedene. – Den tiden har vi brukt godt på å omstille oss, sier Per Asbjørn. – Gjennom MECA-kjedens kurssenter har to av våre mekanikere nå nødvendig kompetanse på el- og hybridbiler. Vi er med andre ord veldig klare for å ta imot din el- eller hybridbil.

MECA arbeider også med å utarbeide elbil-sertifisering for oss, slik at det ikke skal være noen tvil om at vi har den kompetansen som kreves for å jobbe med el- og hybridbiler.

MECA Veihjelp

Vi har forståelse for at bileiere som kjøper ny bil følger serviceprogrammet hos sin forhandler de første 2-3 årene. Det er nok en trygghet for folk flest med tanke på garantier, selv om vi også kan utføre service i garanti perioden uten at dette gjør garantien ugyldig. Vil vi definitivt være konkurransedyktige på både service og reparasjoner. Dessuten får alle ett års MECA Veihjelp inkludert når de utfører service hos oss. Det vil si at du får hjelp eller blir tauet inn til verksted hvis uhellet skulle være ute.

Bestill service hos oss her

Noen forskjeller og rimeligere service

Det er en del forskjell på en elbil-service og service på en bensin- eller dieselbil, forteller Per Asbjørn. – Elbilen trenger naturlig nok ikke oljeskift og skifte av diverse filtrere og tennplugger, men desto viktigere er det at batteriet og ladeledningen til elbilen sjekkes nøye for eventuelle skader. Det gjør vi blant annet ved å lese av batteriets data for å avdekke svikt eller mangler.

Registerreimer, ventiler og stempler er erstattet med en vedlikeholdsfri motor der kun én del er bevegelig. Bremser, forstilling og bakstilling må selvsagt sjekkes, og det samme med bevegelige deler. Det eneste filteret som må byttes er pollen filteret.

Følger serviceskjema – spesielt for din bil

Diesel- og bensindrevne biler, el-biler og hybride har alle hvert sitt serviceprogram. Det er på grunn av energikildene at de må ha forskjellig «behandling». Vårt mål er å få en god andel elbiler, sier Per Asbjørn.

Kompetanse på flere merker og modeller

Det unike ved å være et MECA-verksted er at vi arbeider med flere merker og modeller, sier Per Asbjørn. Dermed får vi bred erfaringsbasert kunnskap. Bilene utvikler seg hele tiden og vi er nøye på å følge med i utviklingen. Derfor har vi, i likhet med alle andre MECA-verksteder, forpliktet oss til å gjennomgå kurs og andre kompetanse hevende aktiviteter.

© 2018 Kopibeskyttelse Vang Auto AS

logo-vang-auto-footer