– Å slurve med service og vedlikehold på varebiler og andre nyttekjøretøy, kan bli fryktelig kostbart, mener teknisk leder Knut Andre Østlund hos Vang Auto.

– En ting er at dette stort sett er nyttekjøretøy. Hver dag bilen ikke er i drift er gjerne tapte inntekter for eieren. En annen ting er at det alltid er mye mer kostbart å reparere en havarert bil enn å sørge for at bilen får den nødvendige service og vedlikehold slik at det ikke blir behov for unødige reparasjoner, sier Østlund.

Alt det er litt størrelse på

Han vet naturligvis hva han snakker om. Knut Andre Østlund har arbeidet hos Vang Auto siden han fikk fagbrevet i august 2011 og der han også gikk læretiden før det. Nå er han teknisk leder for avdelingen for tyngre kjøretøy.

– Du kan si at jeg har ansvaret for alt det er litt størrelse på. Stort sett er det snakk om større varebiler og alle andre nyttekjøretøy over 3,5 tonn. I de siste årene har vi også fått inn stadig flere bobiler til service og vedlikehold. Det er nemlig mange av dem som blir laget på Iveco-chassis, sier Østlund, og forteller at Vang Auto AS er merkeforhandler for Iveco.

Litt mer omfattende

Men det er selvsagt ikke bare kjøretøy fra den italienske produsenten som ruller ut og inn av portene hos Vang Auto. Der skrus det på biler av ethvert merke og alle størrelser, og ifølge Østlund kommer det inn minst ett tyngre kjøretøy hver eneste dag.

– Det er gjerne litt mer omfattende service og vedlikehold på en lastebil enn det er på en personbil, men stort sett går det på det samme.  Det handler om oljer og væsker og alt annet som gjør at bilen fungerer som den skal og at alle vitale deler er i orden.

Gjør nesten alt

Østlund forteller at han gikk i lære hos en fra den gamle skolen. Derfor gleder han seg spesielt når det kommer inn en riktig gammel lastebil. Jo eldre, jo bedre.

– Vi er jo et gammelt verksted, og vi får faktisk inn noen biler som har vært innom her helt siden begynnelsen av 60-tallet. Det er jo en del gårdsbiler her i distriktet, og andre kjøretøy som ikke er så vanlige å se lenger. Det gleder et veteranbilhjerte at folk tar vare på slike gamle klenodier. Her på verkstedet kan vi ta oss av alt annet enn de aller største karosseriskadene.

© 2018 Kopibeskyttelse Vang Auto AS

logo-vang-auto-footer