logo

Femtiårsjubileum for en evigung mekanikerveteran  

femti år

Den første august var det 50 år siden Geir Bjørnstad begynte å jobbe på verkstedet til Vang Auto AS. Det vanket både kaffe, kaker og godord til den evigunge mekanikerveteranen.

-Jeg hadde gått første året på yrkesskolen, og hadde egentlig tenkt å utdanne meg til bilmekaniker. Men så fikk jeg sommerjobb her, og Gunnar, faren til Per Asbjørn Berget, som er sjef her nå, mente at jeg bare kunne fortsette å jobbe her på verkstedet. Jeg kom til å lære alt jeg trengte her, sa han. Og sånn ble det. Det har jeg ikke angret på et sekund, sier jubilanten.

En gørfin arbeidsplass

Det har vært 50 flotte år på verkstedet til Vang Auto AS, synes Geir Bjørnstad, men bransjen har forandret seg nesten til det ugjenkjennelige i løpet av det halve århundret.

-Ja, det skal jeg si er stor forskjell. Nå får en jo omtrent ikke neven nedi motorrommet lenger. Og skriften på koblingsskjemaene, den er blitt gørlei. Den er blitt så liten, at en må bruke briller for å se de små bokstavene. Sånn var det ikke før, sier veteranen, som ikke henger med hodet av den grunn.

-Nei, har en ikke annet å klage på, så får det være bra. En kjenner at en har trått på et betonggulv det meste av livet, men her har vi det både fritt og fint. Vang Auto er en gørfin arbeidsplass.

Nok å fylle tiden med

Geir Bjørnstad er i sitt 66 år, men han har ingen planer om å trekke seg tilbake fra arbeidslivet.

-Nei, den tid den sorg. Jeg er altfor rastløs til å sette meg ned på en stol. Selv om det ikke er hver dag som er like spennende, synes det er helt greit å møte på jobb om morran. Vi har det som sagt fritt og fint, og det er alltid artig å være her, sier veteranen.

Han ”gidder ikke stå i ladekø”, som han sier, og er derfor avventende med elektriske biler, selv om kona har skaffet seg en ladbar Volvo-hybrid. Med den trofaste Toyota Landcruiseren bruker ikke tobarnsfaren mer enn 10 minutter til og fra hjemmet på Ådalsbruk, og han har ingen problemer med å fylle det som er av fritid.

-Det er alltid noe å ordne med. Jeg liker å fiske, og så har jeg to barnebarn som bor i nærheten. Jeg synes det er utrolig artig å se guttunga spille fotball.