logo

Ferieklar bil? 

sommerdekk

Når sommeren kommer, er det viktig å forberede bilen din for varmere temperaturer og lengre kjøreturer. Enten du skal på en lang ferie eller bare bruke bilen til daglig, kan en grundig sjekk og service på bilen sørge for at den fungerer optimalt og gir en trygg og behagelig kjøreopplevelse. Hos Vang Auto tilbyr vi en rekke tjenester for å gjøre bilen din klar for sommeren.

-Det kan være lurt å ta en ekstra titt på alt fra dekk og bremser til væskenivåer og klimaanlegg før sommeren, sier daglig leder Per Asbjørn Berget.

Dekk og bremser

Før sommeren er det viktig å sjekke dekkene og bremsene på bilen din. Dette er to av de mest kritiske komponentene på bilen som kan påvirke kjøresikkerheten din. Når det gjelder dekkene, er det viktig å sjekke mønsterdybden og dekktrykket. Riktig dekktrykk kan forbedre bilens kjøreegenskaper, redusere slitasje på dekkene og gi bedre drivstofføkonomi. Dette er ekstra viktig på bilferier med full lastet bil.

-Bremser er også en viktig komponent som du bør sjekke før du drar ut på sommerveiene. Hvis du hører skrapelyder når du bremser, eller hvis bremsene føles slappe eller ujevne, kan det hende du trenger bremseservice. Vi sjekker kokepunkt på bremsevæske, og tilstand på bremseklosser og bremseskiver, slik at du kan garanteres en trygg nedbremsing.

Kontroll av olje- og væskenivåer

En grundig sjekk av oljenivået og andre væsker i bilen er en viktig del av forberedelsene til sommeren. Oljen er utrolig viktig for motoren i bilen, og hvis du har lite eller forurenset olje, kan det føre til alvorlige skader på motoren. Derfor bør du alltid sjekke oljenivået og skifte oljen før lange kjøreturer, spesielt hvis bilen din har gått en stund siden siste oljeskift.

-I tillegg bør du, hvis det er en stund siden sist, sjekke bremsevæsken, girolje, spylervæske og frostvæske slik at både du og bilen din koser deg på tur.

Service/rens på klimaanlegg, eller skifte av pollenfilter?

En annen viktig del av å gjøre bilen klar for sommeren er å sørge for at hele klimaanlegget fungerer som det skal. Hvis klimaanlegget ikke fungerer optimalt, kan det føre til ubehagelig varme og dårlig luftkvalitet inne i bilen.

Bestill time tidlig

-Hvis du gjennomfører en service hos oss før ferien, forsikrer du deg om at disse viktige behovene for bilen din er ivaretatt, og sørger for at bilen din er klar for sommeren.

-Har du spørsmål eller ønsker en time hos oss, er det bare å ta kontakt! Verkstedet fyller seg ofte opp rett før sommeren, så det er lurt å være tidlig ute.