logo

Våren og sommerdekkene er rett rundt hjørnet 

sommerdekk

Etter en mild påske med høye temperaturer på østlandet begynner vi å nærme oss våren og etter hvert sommeren. Dette betyr at det er på tide med dekkskift. Vi anbefaler å planlegge i god tid, slik at du både følger loven, og gjør det som er best for bilen din.

-Piggdekkene skal være av senest første søndag etter påske, som i år er 7 april så sant forholdene ikke tilsier noe annet, sier daglig leder Per Asbjørn Berget hos Vang Auto AS. Han sier videre at hvis du kjører vinterdekk uten pigger kan du skifte mer etter behov, men anbefaler ikke å bruke vinterdekk lengre enn nødvendig.

Vang Auto er Dekkpartner

– Har du dekkhotell hos oss, trenger du ikke tenke på noe annet enn å bestille tid for dekkskift. Da sjekker vi at sommerdekkene dine har tilstrekkelig mønsterdybde og at de ellers er i forsvarlig stand slik at du kan gå den lyse årstiden trygt i møte. Neste sesong når vinterdekkene skal på igjen sjekker vi det samme, slik at det hele går sømløst for deg som kunde, sier Per Asbjørn.

Vang Auto er også offisiell Dekkpartner, noe som innebærer at vi har den nødvendige ekspertisen som kreves for å ta vare på dine dekk. I tillegg til dette betyr det også at vi kan tilby ekstra hyggelige priser på nye dekk, når dette er nødvendig. Dette gjelder både om du ønsker du deg premium dekk, eller om du er ute etter rimeligere alternativer.

Mønsterdybden på sommerdekkene skal være minimum 1,6 millimeter.

Det er Statens Vegvesen som har bestemt at piggdekkene skal av første søndag etter påske, og ikke på igjen før 1. november i vår del av landet.

Mens det bare er tillatt å bruke piggdekk fra 1. november til første søndag etter påske, kan du i prinsippet benytte piggfrie vinterdekk hele året. Dette er likevel en svært dårlig løsning, ifølge Berget.

– Piggfrie vinterdekk har en annen type gummi enn sommerdekk, først og fremst for at den skal ivareta gripeevnen når det er kaldt. På sommerføre blir vintergummien altfor myk. De piggfrie vinterdekkene har også dårligere stabilitet og vanndrenering i forhold til med sommerdekk.

Dekkhotell hos oss er verdt hver eneste krone

Per Asbjørn Berget forteller at det er stadig flere som finner ut at dekkhotell hos Vang Auto er en grei og fleksibel løsning.

-Vi ser at hjulene tar mer og mer plass i og med at dekkdimensjonene blir større og større på nyere biler. Med dekkhotell sparer du både ryggen og får mer plass i garasjen. Med denne tjenesten skifter vi sommer- og vinterdekk, vasker dem grundig, og oppbevarer dekkene for deg gjennom sesongen. Vi går samtidig over dekkenes tilstand, og ser at de er i forsvarlig stand. Det er ikke bare mønsterdybden det handler om. De bør heller ikke være for gamle. Dekk er nemlig ferskvare, og med årene mister de viktige egenskaper. Dersom det skulle vise seg at dekkene dine begynner å bli såpass gamle eller slitte at de neppe holder ut neste sesong, gir vi deg beskjed om dette. I så fall får du også et bra tilbud om nye dekk om du skulle ønske det, sier Per Asbjørn Berget.